Prof. Ayşe Buğra: Herkes susuyor, sadece TÜSİAD değil, sanat kültür kuruluşları da

Prof. Dr. Ayşe Buğra, Eşi Osman Kavala Hakkında Konuştu

Gezi davası kapsamında cezaevinde bulunan Osman Kavala ile ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde devam eden davaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ayşe Buğra, T24 yazarı Cansu Çamlıbel’in sorularını yanıtladı. “Bu sene karar çıkar heralde. Yaz gelmeden karar çıkacağını umuyoruz” diyen Prof. Dr. Buğra, verdiği yanıtlarla dikkat çekti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Türkiye Arasındaki İlişki

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin daha önceki iki başvuruda ‘ihlal’ kararı verdiğini ancak Türkiye’nin bu kararları uygulamadığını, uygulamamayı tercih ettiğini belirten Prof. Dr. Buğra, kurumun saygınlığının sarsıldığını vurguladı. AİHM’in ve Avrupa Konseyi’nin politik kaygılarla kararlarını ertelediğini ifade eden Prof. Dr. Buğra, uluslararası ilişkilerin etkisi altında kalındığını söyledi.

Ayşe Barım ve TÜSİAD Hakkında Görüşler

Gezi eylemleriyle ilgili yeni bir dosyanın açıldığını belirten Prof. Dr. Buğra, oyuncu menajeri Ayşe Barım’ı tanımadığını ve Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) konusunda korku hissedildiğini ifade etti. TÜSİAD’ın toplumsal ve siyasi gelişmelere etki etme motivasyonunu hatırlatan Prof. Dr. Buğra, kurumun bu konuda biat ettiğini belirtti.

TÜSİAD’ın Kararı

“Korktu.” şeklindeki kısa ve net yanıtıyla dikkat çeken Prof. Dr. Buğra, TÜSİAD’ın cesur davranamayacağını ve genellikle sessiz kaldığını ifade etti. Toplumsal ve siyasi konularda suskunluğunun altını çizen Prof. Dr. Buğra, Montaigne’nin bir sözüyle durumu özetledi: “Bazı dönemlerde insanın söylediği her şey ya yalan ya da söylemeye değmez oluyor.”

Related Posts

Can kurtaran rüzgar! Yön değiştirdi, yaşlı çift ve tavukları yangından son anda kurtuldu

İzmir Seferihisar’daki orman yangını felaketinde alevlerin ortasında kalan yaşlı çift, rüzgarın yön değiştirmesiyle son anda kurtuldu. Çiftin 150 tavuğundan 50’si ise öldü.

İran ve Körfez ülkelerinde yazılım krizi

Son yirmi yılda Hindistan, yazılım sektöründe büyük bir hakimiyet kurdu. Bu durum, Körfez ülkeleri ve İran’ın Hindistan menşeli yazılımlara ve Hintli programcılara büyük ölçüde bağımlı hâle gelmesine yol açtı. İran’da Mossad’ın gerçekleştirdiği bir …

Kartel dehşeti mide bulandırdı: Kafalarını kesip, viyadükten aşağı sallandırdılar

Sinaloa’da bir viyadüğe asılan başsız cesetler ve yol kenarına saçılmış parçalanmış bedenler, kartel savaşlarının ulaştığı vahşet boyutunu gözler önüne serdi. ABD’ye kaçırılan kartel lideri Zambada’nın ardından başlayan iç savaş, şehirde barışı yok etti.

Elon Musk’ın gözü Trump’ın tahtında mı? Eski dostlar can düşmanı oldu

Trump ile Musk arasındaki gerilim yeniden tırmanıyor. Musk’ın desteklenen yasa tasarısına yönelik sert çıkışı, Trump’tan doğrudan hedef alan bir yanıtla karşılık buldu. Yeni parti çağrısı, siyasi tehditler ve DOGE üzerinden yürüyen restleşme, iki milyarderin artık karşı cephelerde olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Piyango skandalı! Devlet kurumunun mesajıyla inlerce kişi milyoner olduğunu sandı

Devlet kurumundaki yazılım hatası binlerce kişiye yanlış ikramiye bilgisi gitmesine sebep oldu. Milyoner olduğunu sanıp hayal kırıklığına uğrayan şans oyunu oyuncuları tepkilerini dile getirirken, şirketin CEO’su da istifa etti.

Hindistan’da fabrikada reaktör patlaması: 10 kişi öldü

Hindistan’ın Telangana eyaletinde bir kimya fabrikasında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetti.