Malkara Kaşarı’na Coğrafi Tescil Başvurusu

Malkara Eski Kaşarı Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili İçin Başvuracak

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), “Malkara eski kaşarı”nın Avrupa Birliği (AB) nezdinde coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulunacak.

TTSO Başkanı Cengiz Günay, yaptığı açıklamada, coğrafi işaretin, bir ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve bu özelliklerin coğrafi alanla olan bağlantısını garanti eden önemli bir kalite işareti olduğunu vurguladı.

Kentin marka lezzetlerini değerlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Günay, Malkara eski kaşarının uluslararası alanda daha fazla tanınması hedeflendiğini belirtti.

Coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirten Günay, “Ramazan çöreği için başvuru yapıldı. Şarköy sirkesi için hazırlıklarımızı tamamladık ve kısa süre içinde başvuruda bulunacağız. Ayrıca “Malkara eski kaşarı”nın AB coğrafi işaret tescili alması için de başvuruda bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yöresel ürünler açısından oldukça zengin bir ülke olduğuna dikkat çeken Günay, Tekirdağ’ın da bu alanda yöresel ürünlerini ortaya çıkarmak adına yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tescilli ürünlerin yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Günay, “Gezen, gören ve gastronomiye ilgi duyan insan sayısı arttıkça ürünlere olan talep de artıyor. Şehrimiz olarak bu ilgiden pay alabilmek için tarihsel zenginliğimizi ortaya çıkararak ve ürün çeşidimizi artırarak çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Tekirdağ’da, kente özgü 13 tescilli ürün bulunduğunu ve bu sayıyı 30’a çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Günay, Tekirdağ köftesi, pabuç köftesi, salamura yaprağı, peynir helvası, Hayrabolu tatlısı, Velimeşe bozası, Karacakılavuz dokumaları, Malkara eski kaşarı, Tekirdağ soğanı, Seymen kavunu, Çorlu kuzu ciğer sarma, Küçükyoncalı keşkeği ve Tekirdağ bulamasının Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildiğini hatırlattı.

Related Posts

İran-İsrail çatışması gölgesinde Merkez Bankası kararı: Savaştaki ülkelerde faiz ne durumda?

İran-İsrail çatışması gölgesinde açıklanan TCMB faiz kararı belli oldu. Türkiye’nin yüksek faiz politikası sürerken sıcak çatışma yaşayan ülkelerin çok daha düşük faiz oranları uygulaması ekonomi çevrelerinde şaşkınlık yarattı. Jeopolitik risklerin arttığı dönemde merkez bankası enflasyon beklentilerindeki bozulma sinyallerine karşı temkinli duruşunu koruyor.

Otomobillerde yeni ÖTV teklifi: Vergi artacak mı, araç fiyatları yükselecek mi?

Otomobillerde yeni ÖTV teklifi: Vergi artacak mı, araç fiyatları yükselecek mi?

Faturalara zam gelecek mi? Bakan Bayraktar’dan doğalgaz açıklaması

İsrail-İran gerilimi küresel piyasalarda belirsizlik yaratırken, petrol fiyatları da bir anda fırladı. Petroldeki artış Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına yansırken, yeni zamların olup olmayacağı endişesi hakim. Bir diğer endişle ise doğalgaz ile …

Ehliyet sahipleri nüfus müdürlüklerine akın ediyor: 1 Ağustos’tan sonra 7 bin 438 TL’ye yükselecek

Sürücü belgelerini yenilemek için tanınan sürede sona yaklaşılıyor. 1 Ocak 2016’da başlayan eski tip ehliyetlerin yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilme süreci 31 Temmuz 2025’te son bulacak. Bu tarihe kadar yenileme işlemini tamamlamayan sürücüler hem cezai yaptırımlarla hem de yüksek yenileme ücretiyle karşı karşıya kalacak.

İsrail-İran krizi petrol fiyatlarını uçurdu

İran-İsrail çatışması sürerken bölgedeki risklere tepki veren Petrol fiyatları salı günü yüzde 4’ün üzerinde artış gösterdi. Piyasalarda savaşın yakın dönemde bitmesine dair bir beklenti olmasa da bölgedeki kritik gaz ve petrol altyapıları henüz …

Düğünlerde altın alımı azaldı, esnaf endişeli

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte düğün sezonu açıldı ancak altın fiyatlarındaki hızlı artış, hem evlenecek çiftleri hem de kuyumcu esnafını zor duruma soktu. Kemeraltı Çarşısı’ndaki kuyumcular, işlerin yavaşlamasından şikayet ederken, vatandaşlar …