“Bodrum katında oturan biri dünyanın ilk trilyoneri olacak”

Mark Cuban: Yapay Zekanın Potansiyeli Hala Keşfedilmemiş Durumda

Amerikalı milyarder yatırımcı Mark Cuban, yapay zekanın dünyayı değiştirme gücünün henüz yalnızca yüzeyine dokunulduğunu belirtiyor. Cuban’a göre, yapay zeka teknolojisi sadece büyük şirketleri değil, “bir bodrum katında çalışan sıradan bir bireyi bile” dünyanın ilk trilyoneri yapabilir.

Cuban, “High Performance” adlı podcast yayınında yaptığı açıklamada, “Yapay zekanın en iyi ya da en çılgın hali henüz ortaya çıkmadı. Ve evet, bunu gerçekleştiren kişi belki de kimsenin tanımadığı, evinin alt katında çalışan biri olabilir” diyerek, devrimin kapsayıcılığına dikkat çekti.

Yapay Zeka Günlük Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?

Günümüzde birçok insan, yapay zekayı yapılacaklar listesi hazırlama, programlama desteği alma veya zor konuşmalarda rehberlik almak gibi günlük işlerde kullanıyor. Hatta bazı kullanıcılar, bu sistemleri sanal arkadaş olarak görmekte ve duygusal yükleri paylaşmak için başvuruyorlar.

Cuban, bu kullanım alanlarının potansiyelinin henüz “ısınma turunda” olduğunu düşünüyor. “Gerçek devrim daha yeni başlıyor” diyor.

İşe Alım Sürecinde Yapay Zeka Etkisi

Yapay zeka, iş dünyasında da önemli bir etkiye sahip olmaya başladı. Örneğin, Chipotle CEO’su Scott Boatwright, şirketin yapay zeka araçları sayesinde işe alım sürecini %75 kısalttığını ifade etti. Bu tür gelişmeler, teknolojinin verimlilik üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.

Mark Cuban, teknolojinin korkutucu yönleriyle ilgili endişelere de temkinli yaklaşıyor. CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Terminatör’e dönüşeceğimizi iddia etmiyorum. İnsan zekasını geçen robotlar bir anda ortaya çıkmayacak. Ancak yapay zeka sayesinde hayatlarımızı nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi öğreneceğiz” diyor.

Kaygılar Artıyor

Tüm bu ilerlemelere rağmen, yapay zekanın istihdam üzerinde olası olumsuz etkileri konuşuluyor. Shopify ve Fiverr gibi teknoloji şirketleri, çalışanlarına yapay zeka becerileri kazanmaları için teşviklerde bulunurken, Duolingo gibi platformlar bazı dış kaynaklı işleri otomasyonla gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Ayrıca, yapay zekanın siber saldırılar, dolandırıcılık ve yanlış bilgi yayma gibi kötü amaçlarla kullanıldığı vakaların arttığı da biliniyor. Bu durum, teknolojinin kontrolsüz ilerlemesinin getirdiği risklere işaret ediyor.

Related Posts

Elon Musk’a köşeye sıkıştı: Tesla ETF’si ertelendi

Yatırım şirketi Azoria Partners, Tesla TSLA.O CEO’su Elon Musk’ın yeni bir ABD siyasi partisi kurduğunu söylemesinin ardından Azoria Tesla Convexity borsa yatırım fonunun halka arzını erteleyeceğini duyurdu .

Fitch Türk şirketinin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Anadolu Sigorta’nın notunu “BB Durağan” ve ulusal notunu “AA+(tur) Durağan” olarak teyit etti.

ABD’de vergi ve harcama tasarısı 4 oy farkla yasalaştı! Peki şimdi neler bekleniyor?

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyasında vadettiği kapsamlı “vergi ve harcama” tasarısı, “zenginlere vergi indirimi sağlamak” adına sosyal yardımların kısılacağı eleştirilerine rağmen Cumhuriyetçilerin yoğun çabaları sonrasında yasalaştı.

Bu hafta en çok kazandıran yatırım aracı listesinde sıralama değişti

Yatırım araçlarının 1-4 Temmuz haftasındaki performansları ciddi oranda değişti. İşte haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren yatırım araçlarının listesi…

Bir sigara grubuna daha zam geldi: Sigara ne kadar oldu?

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, BAT sigara grubuna zam yapıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Dündar’ın paylaştığı bilgiye göre zamlı fiyatlar 5 Temmuz 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek.

İstanbul’da yaşamanın bedeli 4 asgari ücreti aştı

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan haziran ayına ait ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti’ araştırmasına göre, kentte yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 47,13 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 93.465 lira olarak hesaplandı.