Google, Android gereksinimlerini güncelledi: 32GB depolama zorunlu oluyor

Güncel Android İşletim Sistemi Haberleri

Android işletim sistemi sürekli olarak gelişirken, uyumlu cihazların da standartları yükseltmesi gerekmektedir.

Android 15, önceki sürümlere kıyasla daha karmaşık bir yapıya sahip olduğundan, Android cihazların belirli bir minimum dahili belleğe sahip olması gerekmektedir.

Öncesinde, Android 13 veya Android 14’ü sorunsuz çalıştırabilmek için en az 16 GB dahili depolama alanı yeterli olmaktaydı.

Ancak, Android 15 ile birlikte bu gereksinim iki katına çıkarak minimum 32 GB’a yükseltilmiştir.

Depolama Alanının Kullanımı

Google, belirlenen 32 GB’lık asgari depolama alanının yüzde 75’inin genellikle sistem uygulama verileri, kullanıcı uygulamaları ve dosyaları ile önceden yüklenmiş sistem uygulamalarını içeren bir veri bölümüne ayrılacağını açıklamıştır.

Cihazlar ve Güncelleme

En az 32 GB dahili belleğe sahip olmayan akıllı telefonlar ve tabletler, Android 15’e güncellenemeyecekleri için önemle vurgulanmıştır.

Değişikliklere rağmen, OEM şirketleri 32 GB’tan az depolama alanına sahip cihazlar üretebilirler ancak bu durumda bu cihazlara Google Mobil Hizmetleri (GMS) dahil edilmeyecektir.

RAM Gereksinimleri

Google, Android 15 için RAM gereksinimlerini de artırmıştır. Daha önce, yalnızca 2 GB RAM içeren cihazlar Android Go Edition ile gönderilebiliyordu.

Android 15’ten itibaren, 3 GB RAM’e sahip cihazlar da düşük bellek optimizasyonlarını etkinleştirebilecektir.

Gelecek Android sürümleri için RAM gereksinimlerinin daha da artabileceği ve düşük bellek optimizasyonlarını etkinleştirmek için 4 GB RAM’li cihazlara ihtiyaç duyulabileceği belirtilmektedir.

Related Posts

Susuzluğa karşı bir umut daha

Bilim insanları, dünyanın en acil sorunlarından biri olan temiz içme suyuna erişim için güç kaynağına ihtiyaç duymadan, havadaki nemden su toplayabilen özel bir atmosferik su hasadı cihazı geliştirdi. MIT Laboratuvarı’ndan mühendis Chang Liu’nun …

Tam 162 tanesi Dünya’ya teğet geçti: Bir gün çarpabilir mi?

NASA ve ESA’nın verilerine göre, son 1 yılda tam 162 asteroit Dünya’ya Ay’dan daha yakın mesafeden geçti. Uzaydan gelen bu yakın geçişler bilim insanlarını alarma geçirdi.

Stresin şifresi çözülüyor! Giyilebilir teknolojiler

Akıllı giyilebilir teknolojiler, mental sağlık izlemede çığır açıyor. Akıllı saatler, bileklikler ve biyosensörler, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruhsal sağlık sorunlarını erken teşhis ederek kullanıcıların yaşam kalitesini artırdı. Bilimsel …

Windows’un 40 yıllık mavisi artık kapkara olacak

Microsoft, Windows işletim sisteminin neredeyse 40 yıldır simgesi hâline gelen “Mavi Ölüm Ekranı”nı (BSOD) siyah renkle değiştiriyor. Bu ekran, Windows’un bir nedenden dolayı çökmesinin ardından kullanıcıların karşısında çıkıyordu. Microsoft, bu yeni …

Telefondan ekran görüntüsünü sakın çekmeyin! Banka hesaplarınız tehlikede olabilir

Akıllı telefonlara girip tehlike saçan yeni ortaya çıktı. Özellikle galeriye sızan bu virüs ekran görüntüsü alınan kişisel bilgileri anında çalıyor.

Yapay zekayla gelen kişiselleştirilmiş eğitim devrimi

Eğitim dünyası, yapay zeka (YZ) teknolojilerinin sunduğu imkanlarla köklü bir dönüşümün eşiğinde. Öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış öğrenme deneyimleri sunan kişiselleştirilmiş eğitim, YZ’nin rehberliğinde sınıf ortamlarını yeniden …