ABD’de New York eyaleti “Dünya Başörtüsü Günü”nü tanıdı

New York Eyalet Senatosu, Dünya Başörtüsü Günü’nü Kutlama Kararı Aldı

ABD’nin New York eyaleti senatosu, 1 Şubat’ın “Dünya Başörtüsü Günü” olarak tanınması kararını kabul etti. New York Senatörü Roxanne Persaud tarafından sunulan tasarı, eyalet senatosundan geçti.

“Kadınlara Karşı Onur ve Saygıyı Teşvik Etmek İçin Tasarlanmıştır”

Kararda, ABD ve New York eyaleti halkının doğuştan gelen onur, saygı görme ve dinlerini özgürce yaşama hakkına işaret edilerek şunlar kaydedildi: “Başörtüsü, bir kadının saçını ve göğsünü örten geleneksel bir örtüdür ve İslam tarihinde çok önemli olmuştur. Kadınlara karşı onur ve saygıyı teşvik etmek, aynı zamanda dini inanca karşı iffet ve saygıyı korumak için tasarlanmıştır.”

“Kültürel ve Dini Çeşitliliği Yansıtıyor”

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi New York Ofisi (CAIR-NY) Direktörü Afaf Nasher, karara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu karar, New York’un kültürel ve dini çeşitliliği kutlamasını yansıtıyor. Dünya Başörtüsü Günü, tesettürlü kadınların seslerini yükseltmek ve sıklıkla karşılaştıkları önyargı ve ayrımcılıkla mücadele etmek için önemli bir fırsattır.” ifadelerini kullandı.

Dünya Başörtüsü Günü

ABD’de yaşayan Bangladeş kökenli Nazma Khan, başörtülü olmasından dolayı öğrenim hayatı ve günlük yaşamında karşılaştığı zorlukların ardından farkındalık oluşturmak adına 2013’te Dünya Başörtüsü Günü etkinliğini başlattı. Khan’ın girişimiyle her 1 Şubat’ta kutlanmaya başlanan Dünya Başörtüsü Günü, başörtülü Müslüman kadınlar ile gayrimüslimler arasında hoşgörü ve anlayışı güçlendirmeyi amaçlıyor. Dünya Başörtüsü Günü için dünya genelinde 45 ülkede 70’ten fazla gönüllü organizatör bulunuyor.

Related Posts

Can kurtaran rüzgar! Yön değiştirdi, yaşlı çift ve tavukları yangından son anda kurtuldu

İzmir Seferihisar’daki orman yangını felaketinde alevlerin ortasında kalan yaşlı çift, rüzgarın yön değiştirmesiyle son anda kurtuldu. Çiftin 150 tavuğundan 50’si ise öldü.

İran ve Körfez ülkelerinde yazılım krizi

Son yirmi yılda Hindistan, yazılım sektöründe büyük bir hakimiyet kurdu. Bu durum, Körfez ülkeleri ve İran’ın Hindistan menşeli yazılımlara ve Hintli programcılara büyük ölçüde bağımlı hâle gelmesine yol açtı. İran’da Mossad’ın gerçekleştirdiği bir …

Kartel dehşeti mide bulandırdı: Kafalarını kesip, viyadükten aşağı sallandırdılar

Sinaloa’da bir viyadüğe asılan başsız cesetler ve yol kenarına saçılmış parçalanmış bedenler, kartel savaşlarının ulaştığı vahşet boyutunu gözler önüne serdi. ABD’ye kaçırılan kartel lideri Zambada’nın ardından başlayan iç savaş, şehirde barışı yok etti.

Elon Musk’ın gözü Trump’ın tahtında mı? Eski dostlar can düşmanı oldu

Trump ile Musk arasındaki gerilim yeniden tırmanıyor. Musk’ın desteklenen yasa tasarısına yönelik sert çıkışı, Trump’tan doğrudan hedef alan bir yanıtla karşılık buldu. Yeni parti çağrısı, siyasi tehditler ve DOGE üzerinden yürüyen restleşme, iki milyarderin artık karşı cephelerde olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Piyango skandalı! Devlet kurumunun mesajıyla inlerce kişi milyoner olduğunu sandı

Devlet kurumundaki yazılım hatası binlerce kişiye yanlış ikramiye bilgisi gitmesine sebep oldu. Milyoner olduğunu sanıp hayal kırıklığına uğrayan şans oyunu oyuncuları tepkilerini dile getirirken, şirketin CEO’su da istifa etti.

Hindistan’da fabrikada reaktör patlaması: 10 kişi öldü

Hindistan’ın Telangana eyaletinde bir kimya fabrikasında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetti.